Društvo Bravo

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Notice
Začetek
Društvo Bravo
Konferenca 2014 - podaljšan rok prijave
Konferenca 2014 - novice
Četrtek, 11 September 2014 18:46

Obveščamo vas, da je podaljšan rok prijav za IV. mednarodno konferenco o SUT, ki bo potekala 26. in 27. septembra 2014.

Prijavnici s posodobljenimi podatki lahko prenesete preko spodnjih povezav:

 
Četrta mednarodna konferenca o SUT - tretje obvestilo
Konferenca 2014 - novice
Ponedeljek, 25 Avgust 2014 20:37

Društvo BRAVO s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani organizira četrto mednarodno konferenco o specifičnih učnih težavah z naslovom "Otroci in mladostniki s specifičnimi učnimi težavami – podpora pri uresničevanju njihovih potencialov". Konferenca bo v petek in soboto, 26. in 27. septembra 2014 na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 16.

Na konferenci bodo vabljeni predavatelji predstavili najbolj aktualne teme in izzive, s katerimi se srečujejo starši in strokovni delavci pri delu z osebami s SUT – od specifičnih učnih težav v današnjem času, nevroedukacijskih znanosti na področju SUT, timskega sodelovanja, začetnega učenja angleščine pri učencih s SUT do uporabe IKT pri delu z njimi.

Seznanili se boste s strategijami dela in znanji, ki jih bodo posredovali strokovnjaki s področja SUT ter šolski strokovni delavci, ki uporabljajo pri delu z učenci in dijaki specifične metode dela in dobro poučevalno prakso.

 

Več ...
 
Poletna šola Naravoslovni inkubator na PeF UL
Novice - Bravo splošno
Ponedeljek, 28 Julij 2014 21:01

Spoštovani, posredujemo vam možnost, kako lahko otroci kreativno preživijo del šolskih počitnic:

Pedagoška fakulteta v drugi polovici avgusta 2014 organizira poletno šolo NARAVOSLOVNI INKUBATOR.

Omenjena enotedenska izkušnja za radovedne je na temo naravoslovja in je namenjena učencem okvirne starostne skupine prvega triletja osnovne šole. Izvajala se bo ob delovnikih med delovnim časom v prostorih in okolici Pedagoške fakultete v Ljubljani v dveh terminih (18. - 22. ter 25. - 29.8.2014).

Pri tem bomo izkoristili prednost številnih učil, gradiv in drugih pripomočkov fakultete ter predvsem didaktičnega in strokovnega znanja zaposlenih na fakulteti.

Več informacij najdete v priloženem elektronskem letaku:  jul-14_poletnasola_pef.pdf

 
Alja Furlan: Navihano učenje
Novice - Bravo splošno
Ponedeljek, 30 Junij 2014 19:54

Spoštovani obiskovalci, predstavljamo vam novost na tržišču, knjigo Navihano učenje avtorice Alje Furlan:

aljafurlanSpoštovani starši, tudi sama sem 21 let mama. In še danes slišim svojega sina, ki je nekega dne slovesno izjavil: „Jaz bi se vpisal v tako šolo, v kateri bi nam pripovedovali same zanimivosti!"
Pa imamo take šole? Obstajajo poklici, v katerih bodo naši malčki nekoč srečni, ustvarjalni in izpolnjeni?

Knjiga Navihano učenje je na nek način klic po tem, vsekakor pa pozitivno in radoživo pobarva tisto občasno sivino ali praznino učenja, ki jo vsi še kako dobro poznamo. Predvsem pa zagotavlja, da ni potrebno vreči puške v koruzo! Tudi sam način učenja lahko postane zabaven in zanimiv izziv. Ko snov otroku ni najbolj privlačna, se je lahko lotimo z novimi, domiselnimi pristopi in kmalu bo zadeva prerasla v igro npr.: zanima me, ali bom danes lahko razbral tiste včerajšnje miselne vzorčke, ki sem jih tako lepo risal ipd...

Pred vami je knjiga, za katero pravim, da posladka šolske učbenike. V njej je 25 idej za lažje in učinkovitejše učenje (skritih v navihanih pesmicah, zato pri mlajših zahtevajo sodelovanje staršev) in 25 ustreznih afirmacij, ki jih otrok hitro osvoji, saj so enostavne in ritmične, da kar vabijo k ponavljanju.

Navihane ilustracije: Karin Berce (http://karinberce8.weebly.com)

Knjiga je na voljo po dostopni ceni 12,99 EUR (58 strani), da bo lahko v pomoč vsakemu.

Naročila preko spletne strani Didakta (http://www.didakta.si) ali na email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , lahko pa jo kupite v večini knjigarn.

Več o meni, mami, pisateljici - pravljičarki, pesnici in cert. learning coachu na: http://aljafurlan.si/