Društvo Bravo

 • Povečaj velikost črk
 • Privzeta velikost črk
 • Zmanjšaj velikost črk
Notice
Začetek
Društvo Bravo
Voščilo 2015
Novice - Bravo splošno
Sreda, 10 December 2014 09:20

 
Povabilo k soustvarjanju 21. številke biltena
Novice - Bravo splošno
Torek, 21 Oktober 2014 17:28

Ob koncu leta bomo izdali 21. številko našega glasila. Prispeli prispevki bodo razvrščeni v že uveljavljene rubrike:

 • Raziskovalni in teoretični prispevki,
 • Strokovno praktični prispevki,
 • Življenjske zgodbe in izkušnje ter
 • Kotiček idej za uspešnejše učenje.

Vesli bomo prispevkov o domačih raziskovalnih dosežkih, strokovno praktičnih ugotovitvah učiteljev in strokovnih delavcev ter prispevkov staršev in oseb s specifičnimi učnimi težavami. Zelo dobrodošle pa so tudi ideje dobre poučevalne prakse za uspešnejše učenje otrok in mladostnikov s specifičnimi učnimi težavami.

Prispevke nam po elektronski pošti pošljite najkasneje do 5. 12. 2014 na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Zapisani naj bodo v Word-u. Vse fotografije, slike, skice, grafe, ki jih boste predstavili v vašem prispevku, posredujte tudi v jpg formatu.

Vabimo vas, da nam pošljete prispevke in z njimi obogatite naše glasilo. V upanju, da se boste odzvali našemu vabilu, vas najlepše pozdravljamo!

Za uredniški odbor:
Dr. Milena Košak Babuder

 
Vabilo k izvajanju treninga vedenjsko kognitivne metode branja
Novice - Bravo splošno
Sreda, 15 Oktober 2014 21:08

Spoštovani starši,

študenti Specialne in rehabilitacijske pedagogike Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani vam tudi letos nudijo trening vedenjsko kognitivne metode za izboljšanje branja avtorice mag. Nade Anić, klinične psihologinje iz Zagreba. Metoda je primerna za otroke 2. (ki so se brati pričeli že v prvem razredu), 3., 4. in 5. (eventualno tudi 6.) razreda devetletne osnovne šole, ki imajo pri branju težave zaradi različnih vzrokov kot npr. disleksije, hiperkinetične motnje in motnje pozornosti.

Naloga študentov pri izvajanju metode je, da vodijo otroke in starše od stopnje do stopnje, trening pa nato po navodilih izvajate z otrokom starši sami. Predvidenih je 4 do 5 srečanj z otrokom in starši na vašem domu, na katerih bodo študentje vam staršem posredovali navodila in način dela pri izvedbi treninga, starši pa boste nato dnevno izvajali 10 minutni trening. Starši, ki jih tovrstna pomoč zanima, naj se obrnejo na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na telefon 031-737-520.

Pomoč je individualna in brezplačna, saj sodi v sklop obveznosti študentov. Seveda pa imate starši tudi možnost, da se s študentom dogovorite tudi za druge oblike pomoči. Otroci, ki bi potrebovali pomoč, so lahko iz Ljubljane, Maribora, pa tudi iz krajev, od koder so naši študenti:

 • Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem, Prevalje, Velenje, Šoštanj,
 • Moravče, Domžale, Dob – Krtina, Kamnik, Dol pri Ljubljani,
 • Tržič, Naklo, Kranj, Poljanska dolina, Poljane, Škofja Loka,
 • Gornja Radgona, Ljutomer, Ptuj, Dornava, Ormož, Sv. Tomaž, Negova, Sv. Jurij ob Ščavnici, Lendava z okolico, Murska Sobota, Markovci, Cirkulane, Zavrč,
 • Vipava, Ajdovščina, Kobarid, Tolmin, Nova Gorica, Idrija,
 • Hrastnik, Trbovlje, Zagorje, Litija,
 • Novo mesto, Ribnica, Trebnje, Črnomelj, Krško, Škofljica, Velike Lašče,
 • Cerknica, Borovnica, Logatec, Vrhnika.
 
Nika Vižintin: Družbeno odgovoren oglas
Novice - Bravo splošno
Sobota, 04 Oktober 2014 13:50

Z avtoričinim dovoljenjem objavljamo kratek družbeno odgovoren oglas z naslovom Disleksija. Vabimo vas k ogledu.

Več ...
 
Alja Furlan: Navihano učenje
Novice - Bravo splošno
Ponedeljek, 30 Junij 2014 19:54

Spoštovani obiskovalci, predstavljamo vam novost na tržišču, knjigo Navihano učenje avtorice Alje Furlan:

aljafurlanSpoštovani starši, tudi sama sem 21 let mama. In še danes slišim svojega sina, ki je nekega dne slovesno izjavil: „Jaz bi se vpisal v tako šolo, v kateri bi nam pripovedovali same zanimivosti!"
Pa imamo take šole? Obstajajo poklici, v katerih bodo naši malčki nekoč srečni, ustvarjalni in izpolnjeni?

Knjiga Navihano učenje je na nek način klic po tem, vsekakor pa pozitivno in radoživo pobarva tisto občasno sivino ali praznino učenja, ki jo vsi še kako dobro poznamo. Predvsem pa zagotavlja, da ni potrebno vreči puške v koruzo! Tudi sam način učenja lahko postane zabaven in zanimiv izziv. Ko snov otroku ni najbolj privlačna, se je lahko lotimo z novimi, domiselnimi pristopi in kmalu bo zadeva prerasla v igro npr.: zanima me, ali bom danes lahko razbral tiste včerajšnje miselne vzorčke, ki sem jih tako lepo risal ipd...

Pred vami je knjiga, za katero pravim, da posladka šolske učbenike. V njej je 25 idej za lažje in učinkovitejše učenje (skritih v navihanih pesmicah, zato pri mlajših zahtevajo sodelovanje staršev) in 25 ustreznih afirmacij, ki jih otrok hitro osvoji, saj so enostavne in ritmične, da kar vabijo k ponavljanju.

Navihane ilustracije: Karin Berce (http://karinberce8.weebly.com)

Knjiga je na voljo po dostopni ceni 12,99 EUR (58 strani), da bo lahko v pomoč vsakemu.

Naročila preko spletne strani Didakta (http://www.didakta.si) ali na email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , lahko pa jo kupite v večini knjigarn.

Več o meni, mami, pisateljici - pravljičarki, pesnici in cert. learning coachu na: http://aljafurlan.si/

 

Oglasno sporočilo

Klik na oglas preusmeri na novo stran.