Društvo Bravo

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Notice
Začetek
Društvo Bravo
Vabilo na občni zbor društva Bravo
Novice - Bravo splošno
Torek, 18 Marec 2014 06:23

Spoštovani!

Čas zelo hitro teče in ponovno vas vabimo na občni zbor Društva BRAVO, ki bo v torek, 25. 3. 2014 ob 18. uri v Svetovalnem centru, Gotska 18 v Ljubljani.

Več ...
 
Trening vedenjsko kognitivne metode branja - vabilo k sodelovanju
Novice - Bravo splošno
Nedelja, 23 Marec 2014 19:13

Tako kot jeseni tudi sedaj iščemo otroke s težavami pri branju, ki živijo v Ljubljani, in ki bi jim prav prišel trening vedenjsko kognitivne metode za izboljšanje branja. Trening bi vam predstavile in vam ga pomagale izvajati študentke Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Metoda je primerna za otroke 2., 3., 4. in 5. (eventualno tudi 6.) razreda devetletne osnovne šole, ki imajo pri branju težave zaradi različnih vzrokov kot npr. disleksije, hiperkinetične motnje, motnje pozornosti in nemotiviranost za branje.

Več ...
 
Starši, pripravite otroka na življenje! - predavanje Damjane Šmid v Bravo Koper
Novice - Bravo Koper
Petek, 07 Marec 2014 07:27

img 1750

Gospa Damjana Šmid je konec februarja staršem in učiteljem podružnice Bravo Koper, jasno in brez dlake na jeziku, povedala, katere odgovornosti in naloge pri šolanju otroka imajo starši, katere pa so naloge in odgovornosti otroka, zato bi jih morali starši v celoti prepustiti njemu. Nekateri starši so z otrokovim šolanjem in popoldanskim učenjem toliko obremenjeni, da pozabljajo, da je edina prava in merodajna šola, šola, ki se ji reče Življenje.

Več ...
 
Četrta mednarodna konferenca o SUT v Sloveniji - prvo obvestilo
Konferenca 2014 - novice
Petek, 07 Marec 2014 07:34

Četrta mednarodna konferenca o specifičnih učnih težavah v Sloveniji"

Otroci in mladostniki s specifičnimi učnimi težavami – podpora pri uresničevanju njihovih potencialov"

 


petek in sobota, 26. in 27. septembra 2014 na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 16.


 

V Evropi je okrog 37 milijonov, v Sloveniji pa okrog 200.000 oseb s specifičnimi učnimi težavami. Vsako leto se povečuje število otrok in mladostnikov, ki zaradi specifičnih učnih težav na področju branja, pisanja, pravopisa in računanja ne morejo doseči želenih izobraževalnih ciljev. Za uspešno učenje potrebujejo drugačne pristope, opore in spodbude kot vrstniki. Kljub svojim povprečnim ali nadpovprečnim intelektualnim sposobnostim številni med njimi brez ustreznih prilagoditev in podpore ne uspejo razviti svojih potencialov, so učno neuspešni, slabo izobraženi in imajo zato v odrasli dobi manjše zaposlitvene možnosti ter so slabše vključeni v družbeno dogajanje.

Več ...
 
Vabilo na seminarje AveVita
Novice - Bravo splošno
Torek, 14 Januar 2014 12:31

V sodelovanju z AveVita vas vabimo na naseldnje seminarje (več informacij v PDF letakih):

 


Stran 1 od 2