Društvo Bravo

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Notice
Začetek
Društvo Bravo
Četrta mednarodna konferenca o SUT - drugo obvestilo
Konferenca 2014 - novice
Ponedeljek, 19 Maj 2014 18:24

Društvo BRAVO s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani organizira četrto mednarodno konferenco o specifičnih učnih težavah z naslovom "Otroci in mladostniki s specifičnimi učnimi težavami – podpora pri uresničevanju njihovih potencialov". Konferenca bo v petek in soboto, 26. in 27. septembra 2014 na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 16.

Na konferenci bodo vabljeni predavatelji predstavili najbolj aktualne teme in izzive, s katerimi se srečujejo starši in strokovni delavci pri delu z osebami s SUT – od specifičnih učnih težav v današnjem času, nevroedukacijskih znanosti na področju SUT, timskega sodelovanja, začetnega učenja angleščine pri učencih s SUT do uporabe IKT pri delu z njimi.

Seznanili se boste s strategijami dela in znanji, ki jih bodo posredovali strokovnjaki s področja SUT ter šolski strokovni delavci, ki uporabljajo pri delu z učenci in dijaki specifične metode dela in dobro poučevalno prakso.

Več ...
 
Povabilo k soustvarjanju 20. številke Biltena
Novice - Bravo splošno
Petek, 25 April 2014 08:11

Ob koncu šolskega leta bomo izdali že 20. številko našega glasila. Prispele prispevki bodo razvrščeni v uveljavljene rubrike:

  • Raziskovalni in teoretični prispevki,
  • Strokovno praktični prispevki,
  • Življenjske zgodbe in izkušnje ter
  • Kotiček idej za uspešnejše učenje.

Tako kot ob pripravah prejšnjih številk glasila bomo tudi ob tej poletni izdaji z veseljem objavili prispevke o domačih raziskovalnih dosežkih, strokovno praktičnih ugotovitvah učiteljev in strokovnih delavcev z idejami dobre poučevalne prakse pri delu z otroci in mladostniki s specifičnimi učnimi težavami ter prispevke staršev in oseb s specifičnimi učnimi težavami.

Vabimo vas, da nam pošljete prispevke in z njimi obogatite naše glasilo. V upanju, da se boste odzvali našemu vabilu, vas najlepše pozdravljamo!

Prispevke nam po elektronski pošti pošljite najkasneje do 6. 6. 2014 na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Zapisani naj bodo v Word-u. Vse fotografije, slike, skice, grafe, ki jih boste predstavili v vašem prispevku, posredujte tudi v jpg formatu.

Za uredniški odbor:
Dr. Milena Košak Babuder

 
Starši, pripravite otroka na življenje! - predavanje Damjane Šmid v Bravo Koper
Novice - Bravo Koper
Petek, 07 Marec 2014 07:27

img 1750

Gospa Damjana Šmid je konec februarja staršem in učiteljem podružnice Bravo Koper, jasno in brez dlake na jeziku, povedala, katere odgovornosti in naloge pri šolanju otroka imajo starši, katere pa so naloge in odgovornosti otroka, zato bi jih morali starši v celoti prepustiti njemu. Nekateri starši so z otrokovim šolanjem in popoldanskim učenjem toliko obremenjeni, da pozabljajo, da je edina prava in merodajna šola, šola, ki se ji reče Življenje.

Več ...
 
Trening vedenjsko kognitivne metode branja - vabilo k sodelovanju
Novice - Bravo splošno
Nedelja, 23 Marec 2014 19:13

Tako kot jeseni tudi sedaj iščemo otroke s težavami pri branju, ki živijo v Ljubljani, in ki bi jim prav prišel trening vedenjsko kognitivne metode za izboljšanje branja. Trening bi vam predstavile in vam ga pomagale izvajati študentke Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Metoda je primerna za otroke 2., 3., 4. in 5. (eventualno tudi 6.) razreda devetletne osnovne šole, ki imajo pri branju težave zaradi različnih vzrokov kot npr. disleksije, hiperkinetične motnje, motnje pozornosti in nemotiviranost za branje.

Več ...