Društvo Bravo

Osel in pes

natisni PDF
osel-in-pes-naslovnica

Še ena slikanica, ki jo je izdala založba Piano in ki je prilagojena začetnim bralcem in otrokom s težavami pri branju in z disleksijo.

Zgodbe o živalih, kot je tudi basen starogrškega pesnika Ezopa, Osel in psiček, so med predšolskimi otroki in mlajšimi šolarji priljubljeno čtivo, saj jih popelje v čarobni svet živali.

Avtorica prevoda je izvirno besedilo po jezikovni zahtevnosti prilagodila mlajšim bralcem, ki se šele spopadajo z bralno tehniko in jim le-ta predstavlja precejšen izziv. Povedi so krajše, izvirne težje besede pa nadomeščajo takšne, ki so lažje berljive in otroku bolj poznane. Z ustrezno jezikovno prilagoditvijo in predstavljeno obliko besedila, ki je bogato opremljeno z ilustracijami, slikanica sledi kriterijem oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo. Besedilo, še zlasti primerno za prvošolčke in drugošolčke, ki so se šele naučili velikih tiskanih črk in pa za malce starejše otroke, ki se srečujejo s težavami pri branju. Spremno besedo za starše je napisala mag. Milena Košak Babuder, prof. defektologije.

Z nakupom slikanice prispevate polovico vrednosti nakupa za delovanje društva.

Izdelek
osel_in_pes
Osel in pes
9,00 EUR
Količina

• Publikacije

Spremembe cen zaradi DDV

S 1. julijem 2013 se v Sloveniji dvigne stopnja DDV. Skladno s spremembo bomo za publikacije in ostala gradiva, ki jih je možno naročiti preko društva, spremenili cene. Spremenjen cenik bomo objavili v najkrajšem možnem času, za naročila po vključno 1. juliju 2013 pa bodo nove cene že obračunane.