Pred pričetkom novega šolskega leta bi vas radi ponovno spomnili na seminar Diskalkulija v obdobju mladostništva, ki ga organizira Društvo Bravo skupaj s Pedagoško fakulteto v Ljubljani, in o katerem smo vam informacijo poslali pred pričetkom počitnic. Seminar, ki ga bo vodil priznani strokovnjak dr. Sven Lychatz iz Leipziga v Nemčiji, bo 19. septembra in vas vabimo, da se ga udeležite.

Dr. Sven Lychatz iz Leipziga v Nemčiji vodi Institut za pomoč učencem in dijakom s specifičnimi učnimi težavami. V okviru svojega inštituta obravnava učence in dijake s specifičnimi učnimi težavami ter izvaja usposabljanja učiteljev v Nemčiji in tudi drugih državah.

Seminar bo potekal 19. septembra 2017 na Pedagoški fakulteti, Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana, v soorganizaciji Društva BRAVO in Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Namenjen je učiteljem, specialnim pedagogom, svetovalnim delavcem in staršem učencev drugega in tretjega triletja osnovnih šol ter srednjih strokovnih in poklicnih šol.

Z veseljem spremljamo dobre povprečne dosežke učencev in dijakov na nacionalnih in na mednarodnih preverjanjih znanja matematike. Zaskrbljeni pa smo zaradi vedno slabših dosežkov učencev in dijakov s posebnimi potrebami, še posebno tistih, ki imajo diskalkulijo. Prav zato smo se odločili, da povabimo dr. Svena Lychatza, ki nam bo s svojim znanjem in izkušnjami približal stiske mladostnikov z diskalkulijo ter prikazal različne načine odkrivanja ter učinkovite pomoči in podpore. V dopoldanskem času bo seminar potekal v obliki predavanj s predstavijo ključnih značilnosti, posebnih potreb in strategij obravnave mladostnikov z diskalkulijo. V popoldanskem času pa bosta organizirani dve delavnici, ki bosta namenjeni različnim aktivnim predstavitvam strategij pomoči in prilagoditev za mladostnike z diskalkulijo. Eno delavnico bo vodil dr. Sven Lychatz, drugo pa dr. Marija Kavkler in dr. Milena Košak Babuder.

Seminar bo prevajala asist. Sara Orthaber, Filozofska fakulteta Univerze Maribor.

Cena enodnevnega seminarja je 60,00 € za člane društva in 70,00 € za nečlane.

Prijav na seminar ne sprejemamo več.
Število udeležencev je omejeno. Vse, ki se boste prijavili že sedaj oz. v času poletnih počitnic, vam bomo konec avgusta poslali opomnik s prošnjo, da boste prijavo potrdili. Po potrditvi prijave morajo tako fizične osebe kot ustanove kotizacijo poravnati, najkasneje do 15. septembra 2017. Ustanovam bomo ob plačilu kotizacije izdali e-račun. Dodatne informacije o seminarju (natančen urnik 8-urnega seminarja, številko predavalnice) bomo vsem prijavljenim poslali nekaj dni pred seminarjem.

Za dodatne informacije lahko pišete na milena.kosak-babuder@guest.arnes.si

Za ogled vabila v PDF formatu kliknite TUKAJ.

 


(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost