Sekcija staršev otrok in mladine s SUT BRAVO-MI v društvu Bravo vabi na pogovor o šolanju na domu. Radi bi prispevali v ustvarjanje barvitega spektra alternativ na področju šolanja, kar je pogoj za izpolnjevanje človekovih pravic tudi za odraščajoče, ki bodo v svoji odrasli dobi odločali o novi ureditvi sveta. Srečanje bo 12. oktobra 2016 ob 17. uri v hostlu Celica na Metelkovi 8 v Ljubljani.

»Šolanje na domu« na tak način vstopa v spreminjanje slabega v boljše na enak način, kot je to pred časom storil naš gostitelj Celica. Smo v časih, ko je tak način posredovanja prepotrebnega znanja na najmlajše trn v peti tako šolskim politikom kot varuhu človekovih pravic. Namesto, da bi prispevali s pozitivnimi predlogi in s pomočjo za izboljševanje takega izobraževanja, v novicah beremo skoraj izključno negativna mnenja o starših, ki bi radi svojim otrokom zagotovili tem boljše šolanje z namenom, da bi v svojem življenju tem bolje uspevali.

Mlade generacije želijo izboljševati svet, kar je mogoče le z novimi pristopi in novimi, ter boljšimi načini izobraževanja. Naloga starejših generacij pa je, da svoje izkušnje posredujejo njim, jim zagotavljajo pomoč in so z njimi v neprestanem dialogu. Zato želimo skozi pogovor tem bolj objektivno ugotoviti kako tak način izobraževanje poteka, kje so težave in pasti, kaj je dobrega in kaj slabega. Imeli bomo izjemno priliko gostiti gospo Gito Matejo de Laat, ki ima bogate izkušnje prav na tem področju in je glede šolanja na domu aktivna tudi v drugih medijih, kjer pojasnjuje širši publiki kakšen je tak način izobraževanja.

Želimo si čimvečji obisk in tem bolj plodno debato. Udeležba je brezplačna.

Za ekipo Bravo Mi

Matjaž Marussig