3. 11. 2016: Za ogled programa seminarja kliknite TUKAJ.

Vabimo vas na dvodnevni seminar z naslovom Vpliv dognanj nevroznanosti na poučevanje in učenje mladostnikov s specifičnimi učnimi težavami, ki ga bo vodila priznana strokovnjakinja prof. dr. Carol Goldfus iz Izraela. Seminar, ki ga organizirata Društvo BRAVO in Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, bo potekal 10. 11. in 11. 11. 2016 na Pedagoški fakulteti, Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana. Namenjen je učiteljem, specialnim pedagogom, svetovalnim delavcem in staršem. 

Na obdobje mladostništva oz. adolescence se je vedno gledalo kot na čas velikih sprememb – hormonskih, fizičnih, psiholoških in socialnih. Ugotovitve nevroznanosti vplivajo na boljše poznavanje učnih in vedenjskih značilnosti mladostnikov. Spoznanja kažejo, da so možgani mladostnika v resnici drugačni, se še vedno razvijajo in se zato razlikujejo od delovanja možganov odraslega. Medtem ko so mladostnikova področja delovanja možganov, zlasti tista, ki uravnavajo motorični nadzor in koordinacijo oko/roka, že v celoti razvita, se druga še razvijajo v pozna dvajseta leta posameznikovega življenja. Za učitelje, šolske svetovalne delavce in starše je pomembno razumevanje razvoja in delovanja mladostnikovih možganov, da lahko mladostniku pomagajo pri optimalnem razvoju njegovih potencialov.

Namen seminarja je seznaniti udeležence z najnovejšimi raziskavami o delovanju najstniških možganov in načini prenosa teoretičnih spoznanj v prakso, ki bodo omogočala uspešnejšo obravnavo mladostnikov s specifičnimi učnimi težavami.

Seminar bo potekal v obliki predavanj, popestrenih z različnimi vizualnimi ponazoritvami in praktičnimi dejavnostmi. Prevajala bo mag. Aleksandra Hribar Košir.

Cena  dvodnevnega seminarja je  120,00 € za člane društva in 140,00 € za nečlane.  

Prijave sprejemamo do 8.11. 2016 (podaljšano do 9. 11. 2016) preko spletne povezave: https://goo.gl/forms/4TOYZ1CMFj7YYWSF2

Število udeležencev je omejeno. Po potrditvi prijave morajo tako fizične osebe kot ustanove kotizacijo poravnati najkasneje do 10. 11. 2016. Ustanovam bomo ob prijavi udeleženca izdali e-račun. Dodatne informacije o seminarju (program 16-urnega seminarja, številko predavalnice) bomo vsem prijavljenimi poslali v prihodnjem tednu.

Za dodatne informacije lahko pišete na milena.kosak-babuder@guest.arnes.si

predsednica društva BRAVO
dr. Marija Kavkler

 


(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost