V sredo, 7. 12. 2016 vas ob 17. uri vabimo na srečanje društva BRAVO Novo mesto, ki bo na šoli Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Sevno 13, Novo mesto.

Tema: Predstavitev pedagoške metode TOMATIS

Naša gostja bo gospa Albinca Pesek.

Dr. Albinca Pesek nam bo predstavila metodo Tomatis, ki je namenjena pomoči otrokom in odraslim. Pri otrocih se je Metoda Tomatis med drugim izkazala kot učinkovita pri odpravljanju govornih težav, pri pomoči nemirnim otrokom in otrokom s slabšo pozornostjo, pri pomoči otrokom, ki imajo težave v sporazumevanju ter vzpostavljanju in ohranjanju prijateljskih stikov s sovrstniki (avtisti).

Metoda Tomatis  je pedagoška metoda, ki naša ušesa nauči pravilno poslušati. Z napravo Solisten  trenira mišice notranjega ušesa in tako na novo aktivira naše slušne mehanizme, vključno z nevrološkimi potmi. S Solistnom si lahko izboljšamo razumevanje jezika in govor, imamo večjo kontrolo nad svojim glasom, povečamo sposobnost koncentracije in pomnjenja. Ker stimuliramo tudi vestibularni (ravnotežnostni) sistem v notranjem ušesu, obenem izboljšamo telesno koordinacijo, ravnotežje in mišični tonus. Povečamo pa tudi energijo v telesu.

Vse, ki vas metoda in njena uporaba v praksi zanima podrobneje, vas prijazno vabimo na srečanje. Veselimo se druženja z vami in Vas lepo pozdravljamo!

Za društvo BRAVO Novo mesto
Suzana Gornik in Mateja Petric


(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost