V torek, 17. septembra 2019, Vas ob 18. uri vabimo na predavanje z naslovom Specifične učne težave odraslih in nevrorazličnost, predavateljice dr. Anne Margaret Smith iz Velike Britanije, izredno usposobljene strokovnjakinje s področja specifičnih učnih težav in poučevanja jezikov, ki ga organizira društvo Bravo v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše; Gotska 18, v Ljubljani.

Predavateljica tako teoretično kot tudi praktično odlično obvlada področje specifičnih učnih težav, saj je avtorica številnih člankov, knjig, hkrati pa že 30 let poučuje učence s specifičnimi učnimi težavami. Je specialistka za disleksijo in certificirana diagnostičarka. Pred leti je ustanovila ELT well (English Language teaching – poučevanje angleškega jezika ) (http://eltwell.com/) z namenom, da na enem mestu zbere najboljšo prakso z dveh področij, in sicer poučevanja angleščine kot drugega/tujega jezika in specialno-rehabilitacijske pedagogike, ponudi gradiva s področja SUT pri otrocih, mladostnikih in odraslih ter izobraževanje tako učiteljem kot tudi učencem z disleksijo.

Na torkovem predavanju nam bo spregovorila o sistemu pomoči odraslim z disleksijo in drugimi specifičnimi učnimi težavami v Veliki Britaniji ter o njihovih življenjskih izkušnjah, zlasti ob prehodu iz izobraževalnega sistema v delovno okolje. Informacije in vsebine, ki jih bo predavateljica predstavila, so pomembne za oporo staršem in mladostnikom ter strokovnim delavcem za načrtovanje njihove izobraževalno-zaposlitvene poti. Starši in strokovni delavci se bomo tako seznanili z možnostmi, ki jih imajo odrasli s specifičnimi učnimi težavami v Veliki Britaniji in so nam lahko v pomoč pri načrtovanju izobraževalne in zaposlitvene poti mladostnikov z disleksijo ter pri oblikovanju pristopov pomoči in ozaveščanju izzivov na področju dela z odraslimi s tovrstnimi težavami. Z veseljem pa bo odgovorila tudi na vaša vprašanja glede pomoči osnovnošolskim otrokom in mladostnikom s SUT ter tudi študentom.

Predavanje, ki bo trajalo približno uro in pol, je brezplačno. Prevajala bo mag. Aleksandra Hribar Košir.

V upanju, da se boste udeležili srečanja, Vas lepo pozdravljam,

dr. Marija Kavkler, predsednica Društva Bravo

Prosimo vas, da svojo prisotnost potrdite prek spodnjega obrazca oz. na naslovu https://forms.gle/TrvUs43KHAQHkkSs9

 


(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost