Društvo Bravo bo v sodelovanju z Janjo Košir, doktorsko študentko Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, izvedlo osemurno brezplačno strokovno usposabljanje za sodelovanje v raziskavi spremljanja začetnega učenja desetprstnega tipkanja za učence z disleksijo in njihove vrstnike brez disleksije. K usposabljanju in sodelovanju vabimo specialne in rehabilitacijske pedagoge, ki pri svojem strokovnem delu nudijo strokovno podporo in pomoč učencem z disleksijo v redni osnovni šoli. K sodelovanju vabimo tudi študente 3. in 4. letnika prve stopnje in 1. letnika druge stopnje Specialne in rehabilitacijske pedagogike.

Usposabljanje bo potekalo 27. 8. in 28. 8. 2021. Prvo srečanje bo potekalo na daljavo, drugo pa bo predvidoma potekalo v živo, na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

Namen raziskave je spremljanje učenja začetnega učenja slepega tipkanja in preverjanje načinov za učinkovito spremljanje napredka učencev. V raziskavo vključujemo učence 7., 8. ali 9. razreda osnovne šole, ki imajo disleksijo in nimajo drugih pridruženih primanjkljajev ali posebnih potreb ter njihove vrstnike brez posebnih potreb.

Podrobnejše informacije najdete na povezavi: https://drive.google.com/file/d/1u-v50jHzhmqOPFxRkM-oJUzTUZ3xSWgD/view?usp=sharing (opomba: 27. 7. 2021 je povezava zamenjana, ker je prišlo do okvare povezav v dokumentu)


(Skupno 217 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost