Vabimo Vas na enodnevni seminar z naslovom »Podpora učencem z disleksijo z uporabo metod in tehnik inkluzivnega izobraževanja pri učenju angleščine in drugih tujih jezikov«, ki ga bo vodila priznana strokovnjaka, dr. Judit Kormos, britanska jezikoslovka madžarskega rodu. Je profesorica in vodja študija za magistrski program TESOL na daljavo na Oddelku za jezikoslovje in angleški jezik na Univerzi Lancaster v Združenem kraljestvu. Znana je po svojem delu o motivaciji pri učenju tujega jezika in samoregulaciji pri pisanju v tujem jeziku. Trenutno se ukvarja z disleksijo pri učenju tujega jezika.

Seminar organizirata Društvo BRAVO in Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani. Potekal bo v soboto, 11. marca 2023 na Pedagoški fakulteti, Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana.

Namenjen je specialnim pedagogom, učiteljem tujega jezika, svetovalnim delavcem, izvajalcem dodatne strokovne pomoči in staršem učencev drugega in tretjega triletja osnovnih šol ter srednjih strokovnih in poklicnih šol.

Učenci z disleksijo in tudi vsi drugi učenci s posebnimi potrebami imajo na NPZ vedno pomembno nižje dosežke pri tujih jezikih kot vrstniki brez posebnih potreb. Zato bomo na delavnici spoznali ključna načela, metode in praktično izvajanje inkluzivnega izobraževanja v različnih šolskih in razrednih kontekstih. Razmislili bomo, kako lahko učitelji jezikov upoštevajo prednosti in slabosti učencev z disleksijo, da prilagodijo svoje pristope in strategije za poučevanje in ocenjevanje znanja pri tujem jeziku. Glavni poudarek bo na učenju tujih jezikov, vendar bodo obravnavani tudi predlogi za razvijanje pismenosti v maternem jeziku. S kratkimi predavanji, interaktivnimi nalogami in razpravami bodo udeleženci pridobili znanje o vplivu disleksije na učenje tujih jezikov, o posebnih tehnikah univerzalnega oblikovanja in inkluzivnega poučevanja in preverjanja znanja ter o načinih razvijanja pismenosti v maternem in tujem jeziku. Dovolj priložnosti bo tudi za razmislek in izmenjavo idej o praktičnih rešitvah v razredu.

Seminar bo potekal v angleščini in ne bo prevajan.

Cena enodnevnega seminarja je 70 € za člane društva in 80 € za nečlane.

Prijave sprejemamo do 6. marca 2023 preko spletne povezave https://forms.gle/tWEsG7e1muYBKFU29

Število udeležencev je omejeno. Po potrditvi prijave morajo tako fizične osebe kot ustanove kotizacijo poravnati najkasneje do 6. marca 2023. Ustanovam bomo ob plačilu kotizacije izdali e-račun. Dodatne informacije o seminarju (natančen urnik 8-urnega seminarja, številko predavalnice) bomo vsem prijavljenim poslali v tednu pred izvedbo seminarja.

Za dodatne informacije lahko pišete na drustvo.bravo@guest.arnes.si

predsednica Društva BRAVO

dr. Marija Kavkler


(Skupno 720 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost