Zavod CIUP organizira delavnico: NEGA GLASU IN KULTURA GOVORA

Delavnico bo vodila trenerka za glas, Neža Ana Rojko, ki ima mednarodno licenco za delo po metodi ritmičnemu dihanju prilagojene fonacije (Internationale Vereinigung für atemrhythmisch angepasste Phonation nach Coblenzer/Muhar – IVAAP, Švica).

Datum: sobota, 15. 10. 2016

Trajanje: 10.00 – 18.00

Kraj: Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, 1000 Ljubljana (pri Križankah)

Vsebina:
Metoda ritmičnemu dihanju prilagojene fonacije se v Evropi že vrsto let uporablja v terapiji, preventivi ter treniranju komunikacije in govora. Zagotavlja ekonomičen govor in pristen stik s poslušalci.
Cilj metode, ki sta jo razvila dr. Horst Coblenzer in dr. Franz Muhar je uspešna govorna komunikacija, za katero so potrebni: usmerjenost v poslušalca, pristnost govorca, glas spodbujajoča drža telesa, sproščena in primerna govorica telesa, hitro in ekonomično zajemanje zraka, lahkoten, jasen in zveneč glas, primerna višina glasu in melodija, plastična artikulacija.
Osnova metode je refleksno dopolnjevanje diha, zato je poudarek na ekonomičnem dihanju, glasovni vzdržljivosti, popuščanju govorne napetosti na področju čeljusti, jezika, grla in prepone, kar omogoča, da zrak samodejno vstopa v nas. S pomočjo te metode med drugim uspešno odpravimo hlastanje za zrakom in slišen vdih. Stremi se k usklajenemu delovanju gibanja, dihanja, glasu in artikulacije s pomočjo telesne motorike, ritma in govornega namena.

Prosta mesta: 9

Cena delavnice: 100,00 EUR (učitelji, študenti 10% popusta)

Prijave na e-poštni naslov: neza.rojko@guest.arnes.si

Za ogled vabila v PDF kliknite TUKAJ.


(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost