Spoštovani otroci, starši, strokovni delavci!

V torek, 19. 6. 2018 vas ob 17. uri vabimo na srečanje, ki ga organizira društvo BRAVO Dolenjske.

Srečanje bo v Parku mladosti za Dijaškim domom Novo mesto, Šegova u. 115. Naša gostja bo Irena Zupančič. Tema: ZVOČNA GONG KOPEL

Za sproščenejši in mirnejši zaključek šolskega leta vas prijazno vabimo na srečanje ljubiteljev glasbe, sproščanja in meditacije v družbi zvočne terapevtke IRENE ZUPANČIČ.

Irena Zupančič je delovna terapevtka in socialna delavka, ki pri svojem strokovnem delu uporablja zvok in glasbo kot del celostnega terapevtskega procesa.

ZVOČNA GONG KOPEL predstavlja aktivno polje zvoka (zvokovni ovoj), ki se ustvari ob igranju na starodavna glasbila. Gostota tonov mnogih instrumentov, med katerimi ima vodilno vlogo ravno gong, kateremu se pridružujejo kristalne in himalajske posode ter šamanski in oceanski boben …, vzpostavijo skoraj otipljivo valovanje zvoka. Kljub temu, da se instrumenti telesa ne dotikajo, se občutijo zvočne vibracije, ki skozi posameznikovo osebno vibracijo prehajajo od subtilnejših nivojev čustvenega, miselnega in duhovnega, pa vse do fizičnega telesa. Ko zvočni valovi vstopijo v telo, se namreč v celicah sprožijo tresljaji z isto frekvenco, kar pomaga obnoviti in okrepiti zdravje, vitalnost in življenjsko moč organizma.

Zvok je učinkovito orodje za zmanjšanje stresa, za večjo umsko zbranost in splošno osvežitev ter hkrati najpreprostejši način, s katerim umirimo možgansko valovanje na alfa do theta nivo globoke sprostitve.

Zvok podpre posameznika, da sprosti vse, kar je že doseglo svoj namen, ter celovito vstopi v želena hrepenenja, potenciale in veselje do življenja.

Delavnica zvočnega sproščanja obsega teoretičen uvod predstavitve in vpliva zvočnega valovanja na človeka ter izkušnjo Zvočnega sproščanja v aktivnem polju zvoka.

Udeleženci se bodo lahko pobliže spoznali z starodavnimi glasbili (gongi, himalajske in kristalne posode, bobni, zvončki…) in na njih lahko zaigrali. Vzemite si čas (predvsem) zase.

Veselimo se srečanja z vami in vas prijazno vabimo, da se nam pridružite v prijetnem naravnem okolju (v primeru slabega vremena bo delavnica v prostoru Dijaškega doma). Pridite v udobnih oblačilih. S seboj prinesite ležalno podlogo. Delavnica bo trajala približno 1.30 do 2 uri.

Za društvo BRAVO Novo mesto predsednica podružnice Suzana Gornik


(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost