Peta mednarodna konferenca o specifičnih učnih težavah v Sloveniji

Specifične učne težave – sopojavljanje težav in možnosti za uresničevanje pozitivnih izidov

Društvo Bravo s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani organizira peto mednarodno konferenco o specifičnih učnih težavah z naslovom »Specifične učne težave – sopojavljanje težav in možnosti za uresničevanje pozitivnih izidov«. Konferenca bo v petek in soboto, 28. in 29. septembra 2018, na Pedagoški fakulteti, Kardeljeva ploščad 16 v Ljubljani.  

Društvo Bravo s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani organizira peto mednarodno konferenco o specifičnih učnih težavah z naslovom »Specifične učne težave – sopojavljanje težav in možnosti za uresničevanje pozitivnih izidov«. Konferenca bo v petek in soboto, 28. in 29. septembra 2018, na Pedagoški fakulteti, Kardeljeva ploščad 16 v Ljubljani.

Na tokratni konferenci bomo obravnavali nekatere aktualne izzive, povezane s specifičnimi učnimi težavami (SUT), kot so sopojavljanje, dvojna izjemnost, manj spodbudno okolje in upoštevanje močnih področij.

Namen konference je iskanje možnosti za pozitivne izide, saj otroci z izrazitimi SUT oziroma PPPU in sopojavljajočimi težavami predstavljajo največji delež otrok s posebnimi potrebami, o katerih vsako leto beremo v prispevkih zaradi njihove neuspešnosti na nacionalnem preverjanju znanja (NPZ).
Šolski strokovni delavci ter osebe s SUT in starši bodo predstavili dobro prakso z učinkovitimi strategijami odkrivanja, obravnave, poučevanja in socialnega vključevanja oseb s kompleksnimi SUT, ki zmanjšujejo njihovo izobraževalno uspešnost kljub povprečnim in nadpovprečnim intelektualnim sposobnostim.

Konferenca je namenjena vzgojiteljem, učiteljem osnovnih in srednjih šol, svetovalnim delavcem, ravnateljem in drugim strokovnim delavcem iz zdravstvenih, socialnih in drugih ustanov, članom komisij za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami ter osebam s specifičnimi učnimi težavami in njihovim staršem.

Vabljeni na konferenco!

TUJI PREDAVATELJI

  • dr. Carol Goldfus (VB): Razumevanje sopojavnosti skozi oči nevroznanosti
  • dr. Ann Clement Morrison (ZDA): 1 + 1 = 3+ Integriran model šolskih služb za učence: diagnoza dvojne izjemnosti nadarjenih s specifičnimi učnimi težavami
  • dr. Maria Chiara Passolunghi (Italija): Specifične učne težave pri matematiki: zgodnje prepoznavanje in intervencije
  • dr. Sven Lychatz (Nemčija): Vpliv motenj zaznavanja na usvajanje matematike
  • dr. Zrinjka Stančić (Hrvaška): Pokazatelji inkluzije z vidika učencev
  • David Orman (Velika Britanija): Uporabljanje socialnega modela in dostopanje do ekonomskega potenciala

NEKATERI SLOVENSKI PREDAVATELJI

  • Anica Mikuš Kos, dr. med.: Družbene in socialne ko-determinante specifičnih učnih težav in njihovih vplivov na otroka
  • dr. Simona Tancig: Nevroedukacija – dinamični odnos med kognitivnim in čustveno-socialnim področjem ter razvijanje potencialov otrok s specifičnimi učnimi težavami
  • dr. Marija Kavkler: Kompleksne specifične učne težave – sistemske oblike pomoči in podpore
  • dr. Lidija Magajna: Vloga delovnega pomnjenja pri kombiniranih oblikah specifičnih motenj učenja in dvojni izjemnosti
  • dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič

Prvi dan konference bo namenjen plenarnim predavanjem vabljenih slovenskih in tujih strokovnjakov, drugi dan pa predstavitvam novejših slovenskih raziskav s področja dela z osebami s SUT vseh starostnih obdobij, učinkovite pomoči šolskih strokovnih delavcev ter izkušnjam staršev otrok in mladostnikov s specifičnimi učnimi težavami.

Vabilo s podrobnim urnikom konference bomo objavili konec meseca avgusta 2018 na spletni strani društva Bravo in na spletni strani konference.

PRIJAVE IN KOTIZACIJA

Kotizacija za člane društva Bravo znaša ob zgodnji prijavi do 5. julija 180 €, po 5. juliju 200 €.

Kotizacija za študente znaša ob zgodnji prijavi do 5. julija 80 €, po 5. juliju 100 €.

Kotizacija za nečlane društva Bravo znaša ob zgodnji prijavi do 5. julija 200 €, po 5. juliju 220 €.

Prijava udeležbe brez prispevka poteka preko e-prijavnice.

Informacijam o konferenci lahko sledite na spletni povezavi 5. Bravo konferenca.


Drugo obvestilo v PDF formatu: klik


(Skupno 274 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost