Spoštovani, objavljamo tretje obvestilo – vabilo na 5. mednarodno konferenco o specifičnih učnih težavah v Sloveniji.

 

Na tokratni konferenci bomo obravnavali nekatere aktualne izzive, povezane s specifičnimi učnimi težavami (SUT), kot so sopojavljanje, dvojna izjemnost, manj spodbudno okolje in upoštevanje močnih področij.

Otroci z izrazitimi SUT oziroma primanjkljaji na posameznih področjih učenja (PPPU) in sopojavljajočimi težavami predstavljajo največji delež otrok s posebnimi potrebami, o katerih vsako leto beremo v prispevkih zaradi njihove neuspešnosti na nacionalnem preverjanju znanja (NPZ).

Šolski strokovni delavci ter osebe s SUT in starši bodo predstavili dobro prakso z učinkovitimi strategijami odkrivanja, obravnave, poučevanja in socialnega vključevanja oseb s kompleksnimi SUT, ki zmanjšujejo njihovo izobraževalno uspešnost kljub povprečnim in nadpovprečnim intelektualnim sposobnostim.

Konferenca je namenjena vzgojiteljem, učiteljem osnovnih in srednjih šol, svetovalnim delavcem, ravnateljem in drugim strokovnim delavcem iz zdravstvenih, socialnih in drugih ustanov, članom komisij za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami ter osebam s specifičnimi učnimi težavami in njihovim staršem.

Celotno obvestilo si lahko ogledate s klikom TUKAJ.

Celotne informacije o konferenci so dostopne na spletni strani konference (klik).

 


(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost