Vabimo vas na predavanje Podružnice Bravo Obale in Krasa.

Uspešno učenje branja ali Kako se učiti branja ob podpori barvnega členjenja besed

Predavala bo Uršula Lavrenčič, oblikovalka in mati deklice z disleksijo. Na podlagi njene izkušnje s hčerko je artikulirala metodo barvanja črk za podporo pri učenju branja. S skupino sodelavcev so nato razvili mobilno aplikacijo Kobi, ki pomaga otrokom pri zlogovanju in vezavi.

Predavateljica nam bo razložila, kaj se dogaja v možganih, ko se učimo brati, katere so faze v učenju branja, kako lahko v vsaki fazi pomagamo in kako spremljamo, da je vsaka faza usvojena. Predstavila nam bo nekaj tudi o pomenu zgodnjega odkrivanja bralno-zapisovalnih težav, tehniko sekvenčnega učenja črk, kaj je pomembno za fonološki razvoj, malo o več-čutnem učenju in zakaj je pomembno. Z nami bo delila še nekaj idej kako si izmisliš učne pripomočke (tudi za matematiko) in kakšne druge domače zvijače za uspešno branje.

Srečanje bo v četrtek, 14. marca 2019, ob 17.30, v prostorih OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača.

Svoje udeležbe ni treba potrditi, le pridite. Prijazno vabljeni.

Za društvo BRAVO, mag. Marko Strle, l.r.

Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page