Zvočne knjige, ki jih pripravljajo v Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne, so na voljo za izposojo tudi učencem s specifičnimi učnimi težavami.

V omenjeni knjižnici opravljajo raziskavo, s katero ugotavljajo, kako so slovenske knjižnice prilagojene osebam z različnimi vrstami težav. V raziskavo je zajeta tudi uporabniška izkušnja s sistemom za distribucijo elektronskih knjig, Biblosom.

Vse člane in obiskovalce spletnega mesta vabimo, da rešite spletno anketo na naslovu (https://www.1ka.si/a/201597)  in tako pripomorete k nadaljnjemu razvoju prilagoditev pisnih gradiv. Nadaljnje informacije posredujemo spodaj v sporočilu avtorjev ankete.

 

Besedilo avtorjev:

V sklopu projekta »Spletna dostopnost portala Biblos in zvočna knjiga KSS Minke Skaberne«, v katerem sodelujeta založba Beletrina in Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, izvajamo anketno raziskavo. V raziskavo so zajeti tako uporabniki Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne, kot tudi potencialni uporabniki, ki jih je v Sloveniji, po grobih ocenah med 30 in 40 tisoč. Predvsem slepi in slabovidni, osebe z disleksijo, kakor tudi druge skupine invalidov kakor so npr. osebe z multiplo sklerozo, ljudje z motnjo avtističnega spektra, osebe s cerebralno paralizo itd. naprošamo, da izpolnijo anketo, ki se navezuje na navade in odnos do branja, uporabniške izkušnje v splošnih knjižnicah, z zvočnimi knjigami in portalom Biblos.

Vljudno vas prosimo, da izpolnite anketo, ki se nahaja na sledeči povezavi: https://www.1ka.si/a/201597. Za njeno izpolnitev, se vam vnaprej zahvaljujemo. Zbrani podatki bodo uporabljeni v namen raziskave, ki podpira razvoj dostopnosti portala Biblos, kot tudi sam razvoj storitev in dejavnosti Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne.

V primeru, da bi pri izpolnjevanju želeli pomoč, pokličite na telefonsko številko: 01 4700 256 ali pišite na elektronski naslov: andreja.hari@zveza-slepih.si.

Projekt je financiran s strani Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije.

 


(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost