Na dogodku bomo predstavili laboratorij Rampa (laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe), kjer razvijajo model raziskovalnega učenja oziroma model neformalnega izobraževanja. Glavni namen programa je spodbujanje otrok in mladih k odkrivanju svojih potencialov in razvijanju sposobnosti, ustvarjalnega mišljenja ter inovativnosti. S prenosom znanja po principih naredi sam (DIY – do it yourself) in s skupinskim delom (DITO – do it together) na Rampi navdušujejo otroke in mladostnike in se z neposrednim eksperimentiranjem (hands on) učijo mojstrstva umetnic/kov, znanstvenic/kov in programerk/jev. S številnimi projekti omogočajo boljši vpogled v ozadje novih tehnologij, s katerimi živimo, in bližji stik z navdihujočimi umetniškimi domišljijami ter ustvarjajo priložnosti za boljše razumevanje ne le tehnološkega sveta, v katerem živimo, temveč tudi posledic, ki jih ima tehnološki razvoj na družbo.

Inovativna, kreativna in včasih tudi nenavadna uporaba tehnologij otroke in mlade navdihne za raziskovanje, ustvarjanje in oblikovanje izdelkov. Ti so zanimivi predvsem zanje in njihovo razumevanje sveta, v katerem različne tehnologije dojemajo kot svoje realno okolje, v katerega so se rodili, in ne kot nekaj, s čimer spreminjamo družbo.

Rampa deluje pod okriljem Zavoda Kersnikova.

Programe sofinancirajo Mestna občina Ljubljana – Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje, ter Evropska unija v okviru evropskih projektov ‘DOIT – Entrepreneurial skills for young social innovators in an open digital world’  in ‘SySTEM 2020: Connecting Science Learning Outside The Classroom’, ki sta del okvirnega programa EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020.


(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost