V torek, 12. 10. 2021, ob 18. uri bo v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše na Gotski 18 v Ljubljani gospa Karmen Korez imela predavanje z naslovom Kdaj in na kakšen način moram biti otroku v oporo?

Gospo Karmen Korez številni že poznate po knjigi o ozaveščanju javnosti o specifičnih učnih težavah z naslovom Čisto poseben levček Leon. Njena profesionalna pot je povezana s poučevanjem v prvem triletju v osnovni šoli, kjer se dnevno srečuje z otroki s specifičnimi učnimi težavami in drugimi posebnimi potrebami. Na svoji poti je opravila tudi izpit za inšpektorja, kar ji pomaga pri lažjem razumevanju šolskih zakonov in pravilnikov. S tem znanjem pomaga naključnim staršem, ki se zaradi svojih težav znajdejo tudi pred vprašanjem: Kdaj je čas, da se obrnemo na šolsko inšpekcijo? Prav zato vam bo lahko zelo nazorno predstavila osnovnošolske pravilnike in zakone, v katerih so zbrane informacije, ki staršem otrok in mladostnikov s specifičnimi učnimi težavami omogočajo uresničevanje uzakonjenih pravic njihovih otrok. Poznavanje pravnih osnov pomembno vpliva na hitrejše uresničevanje prilagoditev v procesu poučevanja otrok in mladostnikov s specifičnimi učnimi težavami, ki nimajo odločbe o usmeritvi v izobraževalni program s prilagojenim izvajanjem z dodatno strokovno pomočjo in tistih, ki imajo odločbo.

Število udeležencev je omejeno zaradi omejitev povezanih s COVID 19, zato vas vljudno prosimo, da se predhodno prijavite preko spletnega obrazca na naslovu: https://forms.gle/roJeevK5sXkY3jmX7

V upanju, da se bomo srečali v živo, vas organizatorji predavanja lepo pozdravljamo,

Marija Kavkler


(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost