Vabimo Vas na enodnevni seminar z naslovom »Kako pomagati otrokom z izzivi pri učenju matematike v osnovni šoli?«, ki ga organizira Društvo BRAVO. Potekal bo v četrtek, 24.avgusta 2023, v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše, na Gotski 18 v Ljubljani. Seminar je namenjen učiteljem, svetovalnim delavcem, specialnim pedagogom in drugim izvajalcem dodatne strokovne pomoči ter staršem otrok z nižjimi matematičnimi dosežki.

Večina otrok ima občasno težave pri učenju matematiki. Kadar pa so težave pri učenju matematike obsežne in pogoste, je to stresno za otroke, starše in učitelje. Vzroki za težave pri učenju matematike so različni in različno intenzivni, zato otroci potrebujejo specifično, intenzivno in celostno obravnavo. Ker so nižji dosežki pri matematiki razporejeni na kontinuumu od lažjih učnih težav do izrazitih primanjkljajev, je treba otrokom organizirati tudi različno intenzivne oblike pomoči in podpore.

Na seminarju bodo predstavljene strategije učne pomoči in podpore s področij, ki pomembno vplivajo na matematične dosežke:

  • Razvoj občutka za števila (dr. Marija Kavkler),
  • Usvajanje osnovnih računskih operacij ob upoštevanju postopka direktnega poučevanja (Karmen Javornik, mag. prof. spec. in reh. ped),
  • Poučevanje enačb: izziv ali problem? (Vanja Požegar, prof. zgod. in ped.) in
  • Zmanjševanje matematične anksioznosti (dr. Marko Kalan).

S kratkimi predavanji, praktičnimi nalogami in izmenjavo izkušenj bodo udeleženci seminarja dobili ideje o tem, kako prilagoditi poučevanje matematike, individualne in skupinske oblike pomoči ter dodatno strokovno pomoč potrebam učencev z nižjimi matematičnimi dosežki.

Cena enodnevnega seminarja je 50 € za člane društva in 60 € za nečlane.

Prijave sprejemamo preko spletnega obrazca na naslovu https://forms.gle/J2RTgVWL8TwFrJ5x9

Število udeležencev je omejeno. Po potrditvi prijave morajo tako fizične osebe kot ustanove kotizacijo poravnati pred pričetkom seminarja. Ustanovam bomo ob plačilu kotizacije izdali e-račun. Dodatne informacije o seminarju (natančen urnik 8-urnega seminarja) bomo vsem prijavljenim poslali v tednu pred izvedbo seminarja.

Za dodatne informacije lahko pišete na drustvo.bravo@guest.arnes.si

predsednica Društva BRAVO
dr. Marija Kavkler


(Skupno 487 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost