Podružnica Bravo Obala in Kras je letošnji začetek spomladi proslavila tako, kot se spodobi – z odličnim predavanjem dr. Ivanke Bider Petelin. Znova smo napolnili Svetovalni center Istre, ki je svoje prostore delil brezplačno. Hvala za gostoljubje!

Predavateljica je predavanje Razvijanje predbralnih veščin namenila tako staršem kot strokovnim delavcem. Velika večina prisotnih so žal bili strokovni delavci. Vedno si po tiho (in na glas) želim, da bi na predavanje prišlo več staršev.

Na vsakem predavanju si vzamem čas, da predstavim delovanje društva, pokažem spletno stran društva in vse čarobne, koristne zavihke, ki jih stran ponuja. Vedno znova se v ozadju slišijo vzkliki navdušenja ljudi, ki so za Bravo in spletno stran slišali prvič. Navzoče povabim tudi v včlanjenju v društvo. Pa se na tem področju nič ne zgodi … Tokrat sem si za to »reklamo« vzela malo več časa. Ljudje rabijo naše društvo, tako kot mi rabimo ljudi! V naši podružnici se trudimo, da bi ponujali vsebine, ki jih naša okolica želi in potrebuje, saj želimo, da skupaj strokovno rastemo in delamo v dobrobit naših otrok in učencev. Želim, da se povezujemo in sodelujemo. Naše delo naj bo cenjeno, spoštovano, nikakor pa naj ne postane samoumevno.

Predavateljica, dr. Ivanka B. Petelin, se je v predavanju dotaknila različnih tem: splošnih in specifičnih učnih težav pri branju, težav s primanjkljaji na področju bralnega razumevanja in kateri so opozorilni znaki v zgodnjem razvoju otroka, ki nakazujejo težave na področju branja. Največji delež predavanja je slonel na predbralnih veščinah. To so: fonološke zavedanje, hiter priklic, slušni delovni spomin, vidno-zaznavne možnosti. Nato se je poglobila v vsako od teh veščin in ponudila različne aktivnosti za razvoj le-teh, pri individualnem ali skupinskem delu z otroki.

Predavanje je bilo zelo izčrpno, nazorno in konkretno. Evalvacije predavanja so bile zelo pozitivne in izraz hvaležnosti. Glede na velik presežek prijavljenih, morda predavanje v prihodnosti ponovimo. Vsi, ki ste ga zamudili, držite pesti!


(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost